Mips

Ce este Mips?

Sistemul de siguranță Mips® a fost dezvoltat pentru a oferi protecție suplimentară căștilor de protecție în caz de accidente multiple. În anumite situații de impact, sistemul Mips poate reduce forțele periculoase care altfel ar putea fi transpuse pe capul purtătorului căștii.

Play video: Cum reduce sistemul de pe cască forțele de rotație implicate

Căștile de protecție uzuale sunt dezvoltate și testate pentru impact drept. În majoritatea cazurilor însă impactul are loc oblic, ceea ce poate determina mișcări de rotație pentru cap.

Calota cu fricțiune redusă ajută la reducerea mișcărilor de rotație ale capului în anumite cazuri ale unui impact oblic.

 

Mips - straight impact
Mips - angled impact

uvex x Mips - Cum reduce sistemul de siguranță Mips forțele de rotație care acționează asupra căștii

The video explains how Mips can reduce acting forces
safety helmets upgraded with Mips
safety helmets equipped with Mips
safety helmets with Mips from uvex

Sistem de siguranță după modelul emisferelor cerebrale

Creierul uman este de obicei mai sensibil la mișcarea de rotație decât la mișcarea liniară, deoarece are o rezistență la forfecare similară cu cea a apei sau a gelului. Atunci când, în urma mișcării de rotație, diferite părți ale creierului se mișcă în momente diferite, țesuturile se pot întinde, provocând comoții cerebrale sau alte leziuni cerebrale.

Mișcarea de rotație este o cauză frecventă a comoțiilor cerebrale și a leziunilor cerebrale mai grave în cazul unui impact oblic asupra capului. Sistemul Mips constă dintr-o calotă cu fricțiune redusă, ancorată în interiorul căștii de protecție. Calota cu fricțiune redusă este construită astfel încât, în cazul unui accident, aceasta să alunece foarte puțin, pentru ca forțele să nu acționeze asupra capului. Aceasta ajută astfel în reducerea riscului de comoții cerebrale.

Mips technology protects the brain

Lichidul cefalorahidian este sistemul nostru natural de apărare care permite creierului să plutească în interiorul craniului.

Mips: uvex pheos safety helmets

Căști de protecție uvex x Sistem de siguranță Mips

Două tipuri de căști de protecție uvex sunt echipate cu sistemul de siguranță Mips, a cărui tehnologie deviază mișcările de rotație periculoase care altfel ar putea fi transferate pe cap, în cazului unui accident.

Este vorba despre o formă extinsă a cunoscutei căști de protecție uvex pheos S-KR, certificate conform EN397 și disponibile în culoarea portocaliu de înaltă vizibilitate Hi-Viz Orange. În varianta Mips a căștii de protecție, pe lângă echiparea standard, se mărește și suprafața de așezare.

Sistemul de siguranță Mips a fost integrat și într-o cască industrială de alpinism complet nouă. Uvex pronamic alpine Mips este certificată integral conform EN397 și EN12492, dispune de o bandă de cap multilateral reglabilă, goluri de aerisire generoase, precum și de alte accesorii. Casca de protecție a fost special dezvoltată pentru prevenirea accidentelor în industrie, construcții, în cadrul lucrărilor la înălțime și în alte meserii.

Cumpărați căști Mips online acum