Protecţie auditivă: Alegerea potrivită este esenţială

Protecţia auditivă este disponibilă în multe versiuni diferite şi este potrivită pentru diferite situaţii. Dacă staţi adesea în locuri în care poluarea fonică este ridicată, aveţi nevoie de o valoare de atenuare a zgomotului eficientă. Dacă sunteţi deranjat de zgomotul maşinii sau la birou, doriţi protecţie împotriva zgomotului, dar nu doriţi să vă simţiţi izolat. Cu o valoare de atenuare a zgomotului potrivită, zgomotul dăunător sau iritant este izolat, dar semnalele de alarmă importante rămân perceptibile şi percepţia vorbirii nu este afectată.

Cum alegem protecţia auditivă potrivită?

Prima întrebare pe care ar trebui să o puneţi este: De ce am nevoie: antifoane externe sau antifoane interne pentru protecţia auzului? Clipul nostru video „O chestiune de siguranţă” privind protecţia auditivă vă poate ajuta să găsiţi răspunsul la această întrebare.

Ce nivel de atenuare a zgomotului este necesar?

Răspunsul pe scurt: Nivelul zgomotului – valoarea SNR

Pentru a afla ce valoare de atenuare a zgomotului este necesară, mai întâi trebuie definite nivelurile de zgomot la locul de muncă. În acest scop, asociaţia profesională trebuie să efectueze o măsurare a emisiilor de zgomot. Sunt măsurate nivelul sonor continuu echivalent şi, dacă este necesar, nivelul maxim de presiune acustică. Pe baza acestor măsurări este creat un registru al zgomotului. Apoi se poate selecta protecţia auditivă aplicând metoda SNR.

Scopul selectării unui produs adecvat de protecţie auditivă este de a atinge un nivel de zgomot rezidual efectiv de 70 – 80 dB la urechea purtătorului. Dacă izolarea fonică este prea mare (supraprotecţie), aceasta poate cauza probleme de comunicare şi un sentiment de izolare.

Exemplu:  nivel de zgomot 100 dB – uvex xact-fit, SNR 26 dB = 74 dB

 

Fiecare ureche este diferită

Fiecare canal auditiv are o dimensiune şi o formă diferită şi, prin urmare, necesită un antifon intern pentru protecţia auzului adecvat. Din acest motiv, uvex oferă o varietate de opţiuni de protecţie auditivă care sunt potrivite pentru mai multe tipuri şi dimensiuni de canale auditive.

Manipularea corectă a antifoanelor interne pentru protecţia auzului

Gamă

Antifoane interne de unică folosinţă pentru protecţia auzului

Siguranţă maximă pentru utilizare unică: antifoanele interne de unică folosinţă pentru protecţia auzului uvex oferă confort optim la purtare chiar şi la o utilizare mai îndelungată.

Antifoane interne reutilizabile pentru protecţia auzului

Întotdeauna la îndemână şi uşor de curăţat: antifoanele interne reutilizabile pentru protecţia auzului uvex cu cutie igienică sunt partenerul de încredere în munca de zi cu zi.

Utilizare

Pentru a asigura o protecţie optimă pentru urechile dumneavoastră, antifoanele interne pentru protecţia auzului uvex trebuie introduse corect.

Antifoane interne de unică folosinţă pentru protecţia auzului

(1) Rulaţi puţin antifoanele interne de unică folosinţă pentru protecţia auzului uvex.
(2) Treceţi un braţ deasupra capului şi trageţi urechea un pic în sus, astfel încât canalul auditiv să fie orientat drept.
(3) Apoi introduceţi pe rând antifoanele interne pentru protecţia auzului uvex în ureche şi ţineţi-le în poziţie pentru scurt timp. Dacă nu sunt vizibile din faţă înseamnă că sunt poziţionate corect.

Antifoane interne reutilizabile pentru protecţia auzului

(1) Prindeţi antifoanele interne reutilizabile pentru protecţia auzului uvex de capete şi plasaţi şnurul în spatele capului.
(2) Introduceţi antifoanele interne pentru protecţia auzului uvex în canalul auditiv folosind presiune uşoară.

Igienă

În medii de lucru murdare există riscul ca particule să se fixeze uşor de suprafaţa materialului şi să cauzeze leziuni minore la nivelul urechii purtătorului.

Antifoane interne de unică folosinţă pentru protecţia auzului

Vă rugăm să eliminaţi corespunzător antifoanele interne de unică folosinţă pentru protecţia auzului uvex după fiecare utilizare.

Antifoane interne reutilizabile pentru protecţia auzului

(1) Curăţare uşoară cu laveta de curăţare umedă uvex.
(2) Alternativ, curăţare şi cu apă şi săpun delicat.
(3) În caz de neutilizare, se vor păstra în cutia igienică uvex.

Clip video

Antifoane interne de unică folosinţă

Antifoane interne reutilizabile

Citiţi mai departe

Blogul experţilor uvex

Pe blogul experţilor uvex veţi găsi articole actuale despre uvex, echipamente individuale de protecţie şi tot ceea ce este legat de aceasta – aruncaţi o privire în categoria protecţie auditivă.

Roata protecţiei auditive uvex

Cu roata noastră interactivă a protecţiei auditive puteţi determina tipul de protecţie auditivă de care aveţi nevoie – pe baza nivelului de zgomot de la locul dumneavoastră de muncă. Încercaţi roata!