Standarde şi directive

Desigur, produsele noastre respectă toate standardele şi normele necesare în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/425 privind echipamentele individuale de protecţie (EIP) – şi nu ne oprim aici: întotdeauna avem aşteptări puţin mai mari de la produsele noastre. Pentru a oferi securitatea suplimentară pe care clienţii noştri – pe bună dreptate – o aşteaptă de la produsele noastre.

DIN EN 149 – Dispozitive de protecţie respiratorie, semi-măşti filtrante care protejează împotriva particulelor

Măştile de protecţie respiratorie şi semi-măştile filtrante, care sunt conforme cu standardul DIN EN 149, protejează purtătorul de poluanţi sub formă de particule, cum ar fi praful şi fumul de aluminiu, fibra de sticlă, praful de lemn şi alte particule poluante. În funcţie de tipul şi concentraţia poluantului, una dintre cele trei clase de protecţie existente trebuie să fie disponibilă pentru măştile de protecţie respiratorie.

Clasificarea semi-măştilor filtrante care protejează împotriva particulelor

În conformitate cu DIN EN 149:2001 şi A1:2009, semi-măştile de filtrare a particulelor şi măştile cu filtre interschimbabile sunt împărţite în diferite clase de protecţie respiratorie, care sunt potrivite pentru utilizare în diferite domenii de utilizare, în funcţie de nivelul de poluare:

<td/>
Clase de protecţie pentru semi-măşti filtrante care protejează împotriva particulelor
Nivel de protecţieLimitări
FFP1nu este adecvat împotriva particulelor de substanţe cancerigene şi radioactive, împotriva agenţilor biologici aeropurtaţi din grupele de risc 2 şi 3 şi împotriva enzimelor
FFP2nu este adecvat împotriva particulelor de substanţe radioactive, împotriva agenţilor biologici aeropurtaţi din grupa de risc 3 şi împotriva enzimelor
FFP3

Mai multe informaţii legate de clasele de protecţie respiratorie sunt disponibile pe pagina cu clasele de protecţie FFP.

În noua sa versiune, DIN EN 149 reglementează, de asemenea, dacă semi-măştile filtrante pot fi utilizate pentru un singur schimb de lucru sau dacă pot fi reutilizate pentru mai multe schimburi de lucru. În acest sens, cerinţele privind măsurile de curăţare şi dezinfectare sunt documentate în standard. Posibilitatea reutilizării depinde de diverşi factori ai mediului de lucru:

  • concentraţia poluantului
  • intensitatea respiraţiei
  • căldură
  • umiditate
  • factori de igienă

În conformitate cu standardul, următoarele marcaje se aplică în cazul reutilizării semi-măştilor filtrante:

  • R = Semi-masca filtrantă este reutilizabilă.
  • NR = Semi-masca filtrantă se poate utiliza pentru maximum un schimb de lucru.