Tehnologii

Nimic nu este mai important ca siguranţa oamenilor în activitatea lor de zi cu zi! De aceea, la uvex dezvoltăm în mod constant produse pe baza unor tehnologii inovatoare. Scopul: de a combina protecţia, confortul la purtare şi libertatea de mişcare la fiecare produs în cel mai bun mod posibil.

Porţiuni elastice

Porţiunile elastice amplasate strategic extind libertatea de mişcare şi îmbunătăţesc confortul la purtare. Materialele elastice utilizate sunt de înaltă calitate şi îşi menţin foarte bine forma.

Porţiunile elastice permit efectuarea de mişcări cu nivel redus de efort, deoarece este necesar un efort de aproximativ zece ori mai mic. Acest consum redus de efort favorizează un nivel constant ridicat de concentrare şi performanţă a purtătorului pe parcursul întregii perioade de purtare. Rezultatul este o reducere semnificativă a presiunii asupra purtătorului şi, astfel, un risc redus de accident de muncă.

banwear+

uvex banwear+ este o ţesătură de protecţie sofisticată, permanent ignifugă, compusă din 50% bumbac cu 49% poliester şi 1% fibre antistatice. Datorită proporţiei echilibrate de bumbac şi materiale sintetice, îmbrăcămintea din colecţia banwear+ se distinge prin stabilitate dimensională, rezistenţă la abraziune şi rezistenţa culorilor, precum şi un confort ridicat la purtare. Ţesătura permite trecerea aerului şi este hidrofilă (absoarbe transpiraţia). Ţesătura de satin asigură o senzaţie moale la atingere şi rigiditate redusă.

Utilizarea unui proces de finisare continuă permite o prelucrare blândă a fibrelor de bumbac. Firul Nega-Stat® constă dintr-un miez de carbon acoperit cu poliester şi împiedică formarea de scântei de descărcare cu risc de aprindere prin reducerea acumulării de încărcări electrostatice.

banox+

uvex banox+ este o ţesătură de protecţie sofisticată, permanent ignifugă, compusă din 100% bumbac. Utilizarea unui proces de finisare continuă permite o prelucrare blândă a fibrelor de bumbac. Ţesătura permite trecerea aerului şi este hidrofilă (absoarbe transpiraţia). Ţesătura de satin asigură o senzaţie moale la atingere şi rigiditate redusă. Firele de bumbac de înaltă calitate asigură o senzaţie plăcută la purtare şi un confort mai bun decât ţesăturile ignifuge convenţionale. 

Integrarea permanentă a componentelor ignifuge în miezul fibrei creşte atât siguranţa, cât şi rentabilitatea îmbrăcămintei de protecţie.

Material special cu protecţie antimurdărire

Un strat de acoperire special împiedică pătrunderea murdăriei în fibre. Prin urmare, materialele sunt foarte uşor de spălat, uleiul nu se poate depune şi praful de grafit se desprinde foarte uşor de pe ţesătură. Rezultatul: o protecţie de lungă durată cu vizibilitate optimă.

Techno Plissee

Designul foarte flexibil Techno Plissee creşte adaptabilitatea materialului: îi permite să se întindă de aproximativ patru ori mai mult decât materialul de bază.

HYBRIDTEX®

Materialul special inovator reuneşte două proprietăţi diferite într-un singur material: pe interior hidrofil şi pe exterior hidrofob.

 • uşor şi permite trecerea aerului
 • transport eficient al umidităţii din interior spre exterior
 • menţine corpul cald şi uscat
 • protecţie eficientă împotriva umidităţii şi murdăriei
 • poate fi spălat pe exterior

SILVERPLUS®

Ionii de argint cu efect antibacterian împiedică multiplicarea bacteriilor pe materialul textil în condiţii de umiditate – asigurând o gestionare foarte eficientă a igienei şi prospeţimii:

 • senzaţie de prospeţime de durată
 • eficacitate de 95% deja în primele două ore
 • sprijină echilibrul natural al florei pielii
 • se poate spăla

Materialul folosit la jacheta funcţională

 • tehnologie de faţă dublă
 • bielastic (aproximativ 30% întindere transversală la 25 Newton)
 • realizat din SILVERPLUS® şi HYBRIDTEX®
 • material special (hidrofob/hidrofil)
 • elasticitate de revenire de 99%
 • rezistent la abraziune datorită proporţiei mari de poliamidă

Structura materialului la combinezonul de lucru de unică folosinţă: uvex 3B chem classic

Materialul laminat neţesut obţinut prin filare directă din polipropilenă foarte uşor şi etanş oferă o barieră eficientă împotriva multor substanţe chimice lichide organice şi anorganice. Datorită rezistenţei mecanice a materialului şi a cusăturilor sudate şi lipite, uvex 3B chem classic protejează chiar şi în condiţii de utilizare intensă fără a compromite confortul.

Structura materialului la combinezonul de lucru de unică folosinţă: uvex 3B chem light

Materialul neţesut laminat cu folie foarte uşor şi flexibil este ideal pentru lucrările de curăţare şi la manipularea substanţelor chimice cu concentraţie scăzută. Cusăturile sudate şi lipite protejează suplimentar fără a afecta confortul.

Structura materialului la combinezonul de lucru de unică folosinţă: uvex 4B

Materialul laminat neţesut obţinut prin filare directă din polietilenă microporos şi etanş la pulverizare asigură la combinezonul de lucru uvex 4B funcţia de protecţie, precum şi capacitatea de trecere a aerului. Cusăturile lipite etanşează excelent combinezonul împotriva aerosolilor lichizi şi particulelor, iar materialul neţesut din interior garantează o senzaţie plăcută şi moale la purtare.

Structura materialului la combinezonul de lucru de unică folosinţă: uvex 5/6 classic

Modelul uvex 5/6 classic este realizat dintr-un material SMS laminat cu folie uşor, microporos. Materialul moale şi prietenos cu pielea garantează, alături de cusătura overlock din interior, un nivel ridicat de protecţie împotriva stropilor de lichid şi a particulelor.

Structura materialului la combinezonul de lucru de unică folosinţă: uvex 5/6 comfort

Combinezonul de lucru uvex 5/6 este realizat dintr-un material laminat neţesut obţinut prin filare directă din polietilenă foarte uşor, microporos şi oferă o capacitate ridicată de trecere a aerului datorită combinaţiei cu regiunea dorsală din material neţesut SMS. Împreună cu multiplele cusături tivite, combinezonul de lucru garantează un nivel ridicat de protecţie împotriva stropilor de lichid şi a particulelor.

Structura materialului la combinezonul de lucru de unică folosinţă: uvex 5/6 air

Combinezonul de lucru uvex 5/6 air este realizat dintr-un material SMS foarte uşor, cu pori deschişi şi permeabil la aer, care oferă un confort excelent la purtare datorită gestionării optime a climatului. În plus, oferă o barieră ridicată împotriva expunerii la praf, precum şi împotriva lichidelor pulverizate prin şi protejează în mod fiabil purtătorul său.