#protectingplanet – uvex protejează oamenii și planeta

Misiunea companiei „protecting people” este mai actuală ca niciodată.
Angajamentul de a proteja oamenii, include și responsabilitatea față de societate și de mediu. În calitate de companie de familie, sustenabilitatea gândirii și a acțiunilor se află în atenție de ani de zile.

uvex și-a stabilit obiective ambițioase în sectoarele ecologie, economie și social. În cadrul fabricilor sale, uvex lucrează intensiv la creșterea eficienței energetice și se implică cu totul pentru a deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2.

Standardele înalte de calitate ale produselor se combină cu dezvoltarea de concepte de reciclare și utilizarea de materiale biologice. Longevitatea și durata de viață îndelungată a produselor contribuie la prevenirea deșeurilor și protejează resursele.

Sub mottoul protecting planet uvex prezintă pentru prima dată un sistem complet de produse ecologice.

DESCOPERIȚI PRODUSELE SUSTENABILE UVEX

vizionați video

Michael Winter, Managing Partner of the uvex group

Protejăm oamenii la muncă, sport și în timpul liber – încă din 1926. Misiunea noastră este protecting people.

protecting planet este continuarea naturală a acestei misiuni atunci când vine vorba despre o abordare responsabilă în relația cu oamenii, societatea și natura.

Cu mottoul protecting planet am creat o etichetă care oferă transparență maximă și informații despre activitățile noastre de sustenabilitate: de la produse cu consum redus de resurse și măsuri inovatoare în propriile fabrici până la angajamentul social și proiecte sociale.

Michael Winter, Managing Partner of the uvex group

Eticheta de sustenabilitate uvex: o promisiune pentru oameni și mediu

protecting people este misiunea din spatele tuturor mărcilor aparținând grupului uvex.
Scopul nostru este ca prin intermediul produselor noastre să oferim oamenilor exact protecția de care au aceștia nevoie. Această protecție se referă la integritatea fizică în context social, ecologic și economic. Din mottoul protecting people derivă, prin urmare, extinderea promisiunii de a proteja societatea și mediul: protecting planet. Pentru comunicarea numeroaselor măsuri s-a dezvoltat un concept de etichetare care descrie cu expresii concrete proiectele de sustenabilitate ale grupului uvex.

Exemple pentru noua etichetă protecting planet:

protecting planet by using recycled materials
Aflați mai multe

Pentru a proteja resursele și mediul, grupul uvex prelucrează diverse tipuri de materiale reciclate. Printre acestea se numără poliamida reciclată din excedent de producție sau PET reciclat din sticle de plastic din care se fabrică din nou brațe de ochelari sau benzi de cap, precum și ochelari de citit care sunt produși în proporție de cel puțin 70 procent din post-consumer.

protecting planet by maximum reduction of pollutants
Aflați mai multe

Grupul uvex nu utilizează substanțe nocive pentru sănătate conform Regulamentului REACH și și-a impus în plus chiar o listă proprie „Restricted Sustances“. Ține de politica comercială a grupului uvex să ofere doar produse care asigură o reducere maximă a substanțelor nocive și nu dăunează utilizatorului sau mediului. În special pentru produsele care intră în contact cu pielea, precum echipamentul individual de protecție, se aplică în cadrul uvex safety group cele mai stricte criterii care depășesc chiar directivele UE în vigoare.

protecting planet by reducing waste
Aflați mai multe

Pentru a proteja mediul, grupul uvex reduce deșeurile în cele mai variate centre. În plus cercetăm la fața locului în mod regulat utilizarea de resurse în cadrul unităților noastre de producție pentru a verifica modalitatea în care pot fi îmbunătățite procedurile și procesele. Primul lucru pe care îl punem concret în aplicare este reducerea de materiale pe bază de carton prin modificarea dimensiunii ambalajelor sau refolosirea ambalajelor. În cazul echipamentelor pentru târguri grupul uvex se bazează pe un concept de închiriere – astfel este asigurată o reutilizare semnificativă a materialelor și de către alte companii.

protecting planet by saving energy
Aflați mai multe

Protecția muncii începe de la curent. De aceea uvex group mizează pe curentul ecologic pentru locațiile sale din Germania. Același lucru se aplică pentru locațiile internaționale uvex safety Cagi din Italia, Swedsafe din Suedia și Heckel din localitatea alsaciană La Walck. Prin managementul energiei conform DIN EN ISO 50001 grupul uvex este obligat să dovedească economii continue de energie. Dar grupul uvex nu se oprește aici: și economia de curent de-a lungul lanțului valoric are o înaltă prioritate. Prin măsuri continue de sustenabilitate în cadrul propriilor unități de producție din toată lumea, grupul uvex se asigură să producă în mod sustenabil. Măsuri individuale sunt, de ex., iluminatul cu led, echipamente aduse la cel mai nou nivel sau proceduri pentru recuperarea căldurii.

protecting planet by using bio-based materials
Aflați mai multe

uvex consideră de viitor materialele vegetale și de origine biologică. Din acest motiv, materiale precum HDPE (polietilenă de înaltă densitate) de origine biologică din trestie de zahăr, Lavalan (lână presată), Prolan (lână de oaie bavareză presată), spume PU pe bază de ulei de rapiță, textile din sticle PET reciclate sau fibre de bambus și poliamidă de origine biologică sau ale materiale plastice pe bază de ulei de ricin sunt deja utilizate într-o mare varietate de produse.

protecting planet by creating durable products
Aflați mai multe

Grupul uvex se caracterizează printr-o calitate semnificativ mai mare a produselor în comparație cu concurența. Acest lucru poate fi constatat, de exemplu, în legătură cu aplicarea stratului de acoperire la ochelari, adică la straturile de acoperire proprii uvex aplicate pe ochelarii noștri de protecție pentru lucru. Clienții grupului uvex trebuie astfel să cumpere mai rar produse noi, întrucât produsele rezistă mai multă vreme la utilizarea zilnică. Prin această durată mare de viață a produselor se economisesc bani pe termen lung, dar, și mai important, se conservă resurse valoroase și se generează mai puține deșeuri.

protecting planet by reducing CO2 emissions
Aflați mai multe

Grupul uvex și-a stabilit obiectivul de a reduce continuu pe diverse planuri propriile emisii de CO2. Astfel, grupul uvex consumă pe teritoriul Germaniei curentul ecologic din energii 100 procent regenerabile, precum și  gaz ecologic, respectiv „gaz neutru din punct de vedere climatic“ în cazul căruia grupul de companii compensează emisiile de CO2 rezultate din arderea gazului prin intermediul infra fürth gmbh și sprijină proiecte de protecție a climei. Produsele și serviciile inovatoare pentru piața mondială sunt produse în propriile noastre fabrici, multe dintre ele situate în Germania și Europa. Pe de o parte, acest lucru asigură o calitate ridicată și, pe de altă parte, se mențin rute scurte de transport. Cu activități de sustenabilitate periodice în unitățile sale de producție, grupul uvex contribuie în mod semnificativ la reducerea amprentei sale asupra mediului.

protecting planet by using environmentally friendly packaging
Aflați mai multe

Ca parte a strategiei sale de sustenabilitate grupul uvex și-a stabilit obiectivul de a-și crește continuu proporția de ambalaje ecologice. De exemplu, utilizăm ambalaje neutre din punct de vedere climatic și 100 procent reciclabile, uneori chiar și pe bază de plante sub formă de carton din iarbă. Exemple suplimentare sunt hârtia din iarbă și piatră, precum și folia de ambalaj și pungile reciclate realizate din materii prime regenerabile, cum ar fi Tencel.

Eticheta de durabilitate uvex protecting planet poate fi găsită atât pe produse și pe ambalajele acestora, cât și pe standurile de târg sau în cataloagele publicate de grupul uvex. În acest fel, uvex dorește nu numai să își sublinieze propriul angajament în aceste domenii de sustenabilitate, ci și să sensibilizeze opinia publică cu privire la o economie ecologică și socială.

DESCĂRCAȚI PLIANTUL

uvex i-range planet

sustainable safety glasses uvex i guard planet
environmentally friendly safety glasses
safety glasses with recycled materials

Materiale reciclate

glasses with recycled materials

Brațele ochelarilor sunt realizate în proporție de 39 % din material biologic. uvex se bazează pe materia primă regenerabilă a plantei de ricin și folosește energie din biomasă. Piesele de cuplare și cârligele pentru banda de cap constau în proporție de 22 % din sticle PET reciclate, în timp ce inserția moale pentru față este realizată în proporție de peste 35 % din granule reciclate, care provin din deșeuri de producție. Banda de cap a ochelarilor de protecție tip goggle cu fixare etanșă este realizată în proporție de 72 % din deșeuri de fire reciclate.

safety glasses with environmentally friendly packaging

Ambalaje ecologice

safety glasses with sustainable packaging

Foliile pungilor din polietilenă folosite sunt realizate în proporție de până la 70 procent din materiale reciclate, obținute din deșeuri de producție. Toate cutiile de carton sunt din hârtie reciclată în proporție de peste 90 procent.

safety glasses by reducing waste

Producție ecologică

sustainable produced safety glasses

Hârtia necesară pentru instrucțiunile de utilizare atașate a putut fi redusă cu 30 procent. Creșterea unității de ambalare de la 5 la 10 perechi de ochelari a asigurat o reducere suplimentară de carton necesar și produce, în același timp, o cantitate semnificativ redusă de deșeuri.


uvex xact-fit planet

Hearing protection plugs made from recycled material and low CO2 production
Hearing protection plugs made from recycled material and low CO2 production

Materiale reciclate

recycled materials uvex x-act fit planet

Pentru tijele de ghidare cu formă ergonomică ale modelului xact-fit planet se utilizează în procent de 100 % polipropilenă reciclată (PP). Antifoanele interne ovale din spumă sunt supuse unor controale stricte și prezintă o reducere maximă a substanțelor nocive.

Hearing protection plugs in environmentally friendly packaging

Ambalaj ecologic

environmentfriendly packaging

Toate ambalajele produselor de protecție auditivă sunt fabricate în procent de 100 % din carton reciclat.

Hearing protection plugs from CO2-reduced production

Producție ecologică

environmentfriendly production

Societatea SwedSafe, care aparține grupului uvex, lasă doar o amprentă CO2 redusă. În cadrul producției, nu se utilizează combustibili fosili, iar curentul necesar provine integral din energii regenerabile. Pentru promovarea biodiversității, în locație au fost create spații verzi cu iarbă naturală și, suplimentar, plante cu flori pentru a crea mai multe spații ce favorizează traiul insectelor. SwedSafe este certificată conform standardului pentru managementul mediului ISO 14001.


uvex pheos planet

sustainable safety helmet
uvex sustainable safety helmet
safety helmet with recycled materials

Materiale reciclate

sustainable safety helmet for a safe workspace

Calota căștii constă în proporție de 30 procent din plastic bio. Materialul organic original din trestie de zahăr este transformat prin aderarea la cele mai stricte cerințe de calitate și atinge o stabilitate și o rezistență ridicate. 50 procent din materialul pentru banda de cap este realizat din calota căștii Astfel, este redus un procent semnificativ din deșeurile legate de proces în timpul producției.

safety helmet with sustainable packaging

Ambalaje ecologice

Toate ambalajele individuale sunt realizate din material regranulat și au fost preluate din economia de reciclare. Ambalajele sunt sortate în funcție de tip și pot fi reintroduse în ciclul de reciclare după utilizare. În acest fel, se economisesc materii prime fosile suplimentare. Manualul de utilizare este produs 100 procent din hârtie reciclabilă.


uvex Bamboo TwinFlex® D xg planet

sustainable safety gloves

Tehnologia Bamboo TwinFlex® este marcă înregistrată a UVEX SAFETY Gloves GmbH & Co. KG.

safety gloves with bamboo
safety gloves sustainable materials

Materiale ecologice

safety gloves with bamboo viscose

Prin utilizarea viscozei de bambus, uvex mizează pe un material care are la bază materia primă regenerabilă bambus, precum și pe poliamidă reciclată. Împreună, aceste materiale sustenabile reprezintă 45 procent din materialul folosit! În plus, pentru protecția sănătății purtătorului, mănușa se caracterizează printr-o depășire semnificativă a cerințelor REACH, iar compatibilitatea cu pielea este confirmată dermatologic de Institutul proDerm.

safety gloves with environmentally friendly packaging

Ambalaje ecologice

sustainable packaging for safety gloves

Ambalajul mănușilor a fost minimizat semnificativ. În loc de benzi de elastic se folosesc banderole de hârtie. S-a renunțat complet la punga din poliester.

sustainable produced safety gloves

Producţie cu zero emisii de CO2 la locaţia Lüneburg

sustainable produced safety gloves

Compania uvex safety gloves este certificată atât pentru managementul de mediu ISO 14001, cât şi pentru managementul energiei ISO 50001 şi dispune de un proces de producţie neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2, raportat la emisiile directe din producţie. Pentru a realiza acest lucru, încă din 2014 folosim curent din energii regenerabile 100 procent; prin intermediul produsului certificat curent ecologic promovăm construirea de instalaţii noi pentru energie regenerabilă în regiune. Pentru exploatarea centralei noastre de cogenerare extrem de eficientă din locaţie folosim „gaz ecologic“; în acest sens, emisiile de CO2 care rezultă la arderea gazului sunt compensate. Prin compensare, investim exclusiv în proiecte de protecţie a climei, care sunt certificate prin standarde de calitate recunoscute internaţional (Gold Standard sau „VCS – Verified Carbon Standard“) şi promovăm, astfel, de exemplu construirea de instalaţii noi în India pentru generarea de energie eoliană şi solară.


uvex 1 G2 planet

sustainable safety shoes
sustainable safety shoe
safety shoes out of recycled materials

Materiale reciclate

safety shoe with recycled materials

Materialul superior al încălțămintei de protecție este realizat în proporție de 100 procent din poliester reciclat din sticle PET. Rezistența textilă la penetrare este realizată, de asemenea, în proporție de 100 procent din fibre reciclate. Pentru suprabombeul TPR se folosesc 40 procent de TPU reciclat. Căptușeala din plasă de distanțare a încălțămintei este realizată în proporție de 52 procent din poliester reciclat și în proporție de 18 procent din fibre de bambus. De asemenea, talpa interioară care asigură confortul climatic și care poate fi înlocuită este realizată în proporție de 100 procent din spumă PU și poliester reciclate. Întreaga încălțăminte de protecție este realizată fără substanțe nocive, conform listei cu substanțe periculoase interzise.

safety shoes with sustainable packaging

Ambalaje ecologice

safety shoe with environmentally friendly packaging

Toate cutiile de încălțăminte uvex sunt compuse în proporție de 90 procent din carton reciclat. Se folosește în proporție de 100 procent hârtie de ambalat reciclată, iar instrucțiunile de utilizare sunt, de asemenea, 100 procent din hârtie reciclată.

sustainable production for safety shoes

Producție ecologică

sustainable produced safety shoes

Fabrica uvex din localitatea italiană Ceva a fost trecută deja de câțiva ani în întregime pe curent ecologic și gaz ecologic, iar din 2017 este certificată în conformitate cu sistemul de management de mediu ISO 14001. În plus, fabrica trece la energie regenerabilă, cu ajutorul unei instalații fotovoltaice. uvex se concentrează în mod deosebit pe evitarea deșeurilor. Astfel, deja în urmă cu câțiva ani au fost făcute modificări la formele tălpilor, lucru care a permis reducerea considerabilă a deșeurilor. De asemenea, procesul de curățare și injecție este optimizat continuu. Suplimentar, de ceva vreme, deșeurile de poliuretan sunt colectate, transformate în granule și refolosite. Pentru talpa exterioară din TPU a uvex 1 G2 planet se folosesc până la 10 procent deșeuri de poliuretan reciclate, din producția proprie.


uvex suXXeed greencycle planet

sustainable workwear
uvex sustainable clothing
work wear with sustainable and compostable materials

Materiale reciclate

uvex work wear is completely compostable

Toate componentele materiale ale îmbrăcămintei sunt complet compostabile şi toate produsele poartă sigiliul de calitate cradle to cradle™. Remarcabilă este utilizarea, pe lângă bumbac, a unui poliester și elastan special, care se descompune în scurt timp datorită structurii de co-polimer. Pentru îmbrăcămintea cradle to cradle™ se folosesc exclusiv ingrediente care nu afectează sănătatea omului. În afară de acestea, certificatul cradle to cradle™ Gold asigură faptul că niciun fel de substanțe chimice de proces nu ajung în apele reziduale. După uzura îmbrăcămintei, componentele acesteia pot fi reintroduse din nou în circuit, prin transformarea în compost.

environmentally friendly work wear from uvex

Ambalaje ecologice

sustainable packaging for workwear

Ambalajele individuale, inclusiv toate etichetele sunt, de asemenea, biodegradabile.

workwear sustainable produced

Producție ecologică

environmentally friendly workwear

La producția de îmbrăcăminte se folosește energie regenerabilă. În același timp, se compensează cel puțin 50 procent din emisiile directe de la fața locului. Prin producția în Europa și căile de transport scurte aferente se asigură faptul că nu iau naștere presiuni inutile asupra mediului.